banner-image

Primii ani de viață ai bebelușului reprezintă fundația pentru creșterea și dezvoltarea lor. Cum și cât de bine învață și relaționează copilul cu cei din jur depinde de experiențele lor timpurii. Îmbrățișatul, cântatul, legănatul, hrănitul, toate îl pregătesc pe copil pentru învățare.

Intr-un studiu recent cu privire la importanta invatarii in procesul de dezvoltare a creierului in primii 3 ani de viata, se sugereaza ca limbile straine ar trebui sa fie invatate de catre copii cat mai devreme posibil. Insa, cu atatea cerinte impuse copilului, parintii isi pot pune intrebarea fireasca: este important pentru copilul meu sa invete o limba straina la o varsta foarte frageda? De ce? Care ar fi posibilitatile de invatare a unei limbi straine la copiii mici?

În urma unor studii și teste desfășurate în școli din Statele Unite, copiii care studiază o limbă străină beneficiază de o îmbunătățire generală a performanței școlare: se descurcă mai bine la teste, au mai multă încredere în ei și au note mari la majoritatea obiectelor. De asemenea, copiii bilingvi au atenția mai dezvoltată, sunt buni ascultători, mintea mai ageră, sunt mult mai creativi și mai orientați către soluții.

În concluzie, nu este niciodată prea devreme să îți expui copilul la o limbă străină, ci este chiar indicat să îl ajuți să se dezvolte în acest fel.

Dacă aveţi copii şi v-aţi gândit că ar fi bine să înveţe şi ei limba engleză, sunteţi pe drumul cel bun.Cu siguranţă, la modul general, ştim cu toţii că este bine să începem învăţarea unei limbi străine cu copilul cât mai devreme. Iar specialiştii ne spun şi care sunt beneficiile acestui proces:

  • Copiii bilingvi dezvoltă o gândire divergenta, cu un plus de creativitate.
  • Copiii bilingvi dezvoltă o minte mai flexibilă.
  • Învăţarea unei limbi străine de timpuriu sprijină gândirea abstractă

Din moment ce copilul dumneavoastră va învăța engleză în același mod în care a învățat și limba maternă, este perfect normal ca el sau ea să încurce uneori cele două limbi sau să le folosească pe amândouă atunci când își exprimă gândurile.

Copiii iubesc să încerce lucruri noi, să le testeze și să experimenteze, așa că vor aplica acest lucru și în cazul structurilor gramaticale și al pronunției. E posibil să vă auziți copilul imitând voci ale personajelor din desene animate sau pronunțând un cuvânt în diferite feluri. Acest lucru este valabil și în cazul gramaticii.

Dacă părinții își doresc să găsească un program de învățare a limbii engleze de la o vârstă fragedă, 0-2 ani, aceștia trebuie să privească primii ani de viață ca pe o fundație pe care vor construi pentru o bună creștere și dezvoltare și ceea ce bebelușii învață în acea perioadă depide foarte mult de experiențele lor zilnice. Un curs de succes pentru copiii din această categorie de vârstă depinde de consecvența și conexiunile emoționale care îi ajută să prindă încrederea de care au nevoie pentru a învăța. Știința a demonstrat că acei copii care primesc multă dragoste și atenție învață mai bine. Încurajarea repetată și atenția pavează calea către o învățare de succes.

La 2-3 ani este bine ca una dintre cele doua limbi sa devine limba principala, in care copilul invata gradual constructia propozitiilor, urmand ca apoi sa invete regulile celeilalte limbi. Daca copilul devine confuz sau frustrat de schimbartile de limba, ramaneti la o singura limba, cea de-a doua urmand sa fie invatata mai tarziu.

Cursurile de engleza de la ACTIVE ENGLISH sunt adaptate și create astfel încât să fie distractive și educative în același timp, iar trainerii sunt specializați, experimentați și adoră lucrul cu copiii.

Dacă dorești să stimulezi inteligența și creativitatea copilului tău prin a-i oferi cursuri de limba engleză, ne poți contacta oricand!